SIRUP z rybízu a jiného ovoce

17. 7. 2012 9:42

SIRUP Z RYBÍZU

 

Rybíz odstopkujeme, umyjeme, rozmačkáme, přidáme vodu, aby byl ponořený (nebo více dle vlastní úvahy). Necháme do druhého dne, občas promícháme. Nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka procedíme a vymačkáme, odměříme a dáme do větší nádoby.

Zahřejeme zhruba na 70 °C a přidáme na každý litr štávy 1,7 kg cukru a 3-10 g kyseliny citrónové. Čím víc vody, tak i více kyseliny citrónové. Zahřejeme na 85 °C, mícháme, sbíráme pěnu.

Ihned ještě horké plníme do lahví, ty položíme a necháme až do vychladnutí. Takto připravený sirup v lahvích nerosolovatí.

Stejným postupem můžeme dělat sirup z jahod, malin, ostružin, ale přidáme více kyseliny citrónové.

 

 

 

Zobrazeno 857×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio