výzva k modlitbě za mír v Sýrii

28. 8. 2013 20:17
Rubrika: modlitby

Papež k situaci v Sýrii: K řešení nevede střet, nýbrž setkání a dialog

Na náměstí svatého Petra se dnes před polednem shromáždilo nejméně 50 tisíc lidí, aby si vyslechli pravidelnou promluvu Svatého otce před mariánskou modlitbou Anděl Páně. Po hlavní promluvěobrátil Svatý otec pozornost k Sýrii:

S velkou bolestí a starostí stále sleduji situaci v Sýrii. Růst násilí ve válce mezi bratry, rostoucí počet vražd a krutostí, které jsme všichni mohli spatřit ve strašných záběrech těchto dnů, mne znovu nutí pozvednout hlas ve výzvě, aby ustalo řinčení zbraní. Nadějné vyhlídky na řešení problémů neposkytuje střet, nýbrž schopnost setkat se a vést dialog. Z hloubi svého srdce chci projevit svoji blízkost modlitbou a solidaritou se všemi oběťmi tohoto konfliktu, se všemi, kdo trpí, zvláště dětmi, a vyzvat k nepřetržitému uchovávání naděje na mír. Apeluji na mezinárodní společenství, aby bylo vnímavější k této tragické situaci a plně se zasadilo o pomoc milovanému syrskému národu při hledání řešení v této válce, která rozsévá zkázu a smrt.

Všichni se společně modleme, všichni společně prosme Matku Boží, Královnu míru: Maria, Královno míru, oroduj za nás. Všichni: Maria, Královno míru, oroduj za nás.

 

 

Zobrazeno 900×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio