návštěva papeže a moje prožitky

23. 10. 2009 16:17

Na různých místech jsem četla o tom, jak a kterak prožívali poutníci návštěvu papeže u nás, samé krásné prožitky. Nemohla jsem ze zdrav. důvodů být přítomná v Brně nebo ve St. Boleslavi, ale přesto bych ráda napsala o svých zážitcích. Nelze je všechny popsat, vyberu tedy jen některé.

1. udělala jsem zkušenost, že technika-používá-li se k dobru - může lidi spojovat a být tak nástrojem k oslavě Boha. Po zralé úvaze, kdy několik členů rodiny se nemohlo vydat na pouť, jsme se sešli a společně sledovali papežskou návštěvu v televizi a přes net. Samozřejmě, že to bylo pouze zprostředkované, nebyli jsme účastni atmosféry radosti, ale krásné bylo to, že jsme naslouchali papeži společně a v našem malém společenství si sdíleli to, co nám to dalo, čím nás papež oslovil a co to znamená pro náš život. Ačkoli se známe velmi dobře, obohatilo nás to a jrště víc sblížilo. Nakonec jsme byli skutečně "na jedné vlně" s přímými poutníky a se sv. otcem!

2. je to nezapomenutelný zážitek na celý život

3. smutek z návratu do reality: ďábel nikdy nespí a vždy se snaží někde něco rozvrtat - a to se podaří, najde-li vhodnou půdu pohnojenou lidskou ješitností a podobnými úkazy a najde hlasy všeho věku, které začnou protestovat....když je vše hotovo a uděláno, což může vzít radost a ušlapat odhodlání mnoha lidem, zvláště mladým to může vzít odvahu pokračovat v dobrém. Ale to by přece byla škoda, ne? Vždyť sem papež přijel právě proto, aby povzbudil ve víře, naději a lásce! Je na nás, jaké dozvuky bude mít jeho návštěva.

4. Vyjádřit vděčnost - je umění a velká potřeba pro zpětnou vazbu, proto je důležité najít si chvilku a napsat pár řádek třeba na poděkování do ČT a TV NOE, také všem lidem, kteří pomáhali jakýmkoli způsobem na zabezpečení akce po organizační stránce a také našim biskupům. Přišla mi vhod iniciativa, která to vyjadřuje: Tisíceré díky!

www.tisicerediky.cz

 

Zobrazeno 864×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio