"P.Maria drží žebřík do nebe"

16. 8. 2009 6:14

Ani horké počasí neodradilo tisíce lidí od cesty za Svatým otcem do Castel Gandolfa, vzdáleného asi 40km od Říma. Jejich hlahol se dobře rozléhá na nádvoří papežské rezidence, z jejíhož balkónu je Benedikt XVI. přesně v poledne oslovil. Ve své promluvě se papež věnoval vztahu sv. Jana Maria Vianney k Matce Boží:

Životopisci dosvědčují, že svatý Jan Maria Vianney mluvil o Matce Boží se zbožností a zároveň důvěrností a bezprostředností. „Svatá Panna – říkával často – je bez poskvrny, ozdobena všemi ctnostmi, které ji činí tak krásnou a hodnou Nejsvětější Trojice“ (B. Nodet, Il pensiero e l´anima del Curato d´Ars, Turín 1967, str. 303). A dále: „Srdce této dobré Matky není než láskou a milosrdenstvím, netouží po ničem, než aby nás viděla šťastnými. Stačí se k Ní jen obrátit, abychom byli vyslyšeni“ (ivi, 307).

Z těchto vyjádření vysvítá horlivost kněze, který je pohnut apoštolským zápalem, rád mluví k věřícím o Marii a nikdy ho to neomrzí. I dnešní svízelné tajemství Nanebevzetí dokázal prezentovat účinnými obrazy, například těmito slovy: „Člověk byl stvořen pro nebe. Démon zlomil žebřík, který tam vedl. Náš Pán svým Utrpením vytvořil další. Nejsvětější Panna je nahoře u žebříku a drží jej oběma rukama (ibid.).

Několikrát zasvětil svou farnost Marii a radil zejména maminkám, aby činili totéž každý den se svými dětmi.
Drazí bratři a sestry, osvojme si cítění svatého faráře Arského. Obraťme se k Panně Marii Nanebevzaté se stejnou vírou a svěřme Jí zvláště kněze na celém světě.

 

Zobrazeno 889×

Komentáře

alimduL

"...stačí se obrátit k P.Marii, abychom byli vyslyšeni..." ano! často jsem to zažila třeba v obyčejných věcech. Připomínám si to hlavně tam, kde jakoby nelze dělat NIC, z lidského pohledu. Ona ví a může...

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio