papež prosí o modlitby za mír ve Svaté zemi

30. 12. 2008 8:47
Rubrika: modlitby

Výzva sv. otce Benedikta XVI. k modlitbě:

Drazí bratři a sestry, Svatá země, na kterou se v uplynulých dnech soustředily myšlení a city věřících v každé části světa, je znovu otřesena výbuchem nevídaného násilí.

Jsem hluboce zarmoucen kvůli zabitým, zraněným, materiálním škodám, utrpení a slzám obyvatel, kteří jsou obětí tohoto tragického střídání útoků a represálií. Ježíšova pozemská vlast už nesmí být svědkem tolikerého krveprolití, které se bezustání opakuje!

Snažně prosím o ukončení tohoto násilí, které je ve všech svých projevech odsouzeníhodné, jakož i o znovunastolení příměří v pásmu Gaza.

Prosím o náznak lidskosti a prozíravosti všechny, kdo nesou odpovědnost za tuto situaci a mezinárodní společenství žádám, aby neponechalo nevyužitý žádný prostředek, který by mohl Izraelcům a Palestincům pomoci vyjít z této slepé uličky a – jak jsem řekl před dvěma dny v poselství Urbi et Orbi - nepodřizovat se zvrácené logice střetů a násilí, nýbrž upřednostnit cestu dialogu a vyjednávání.

Svěřme Ježíši, Knížeti pokoje, naši vroucí modlitbu na tento úmysl a Jemu, Marii a Josefovi řekněme: „Ó Nazaretská rodino, vyzkoušená utrpením, daruj světu pokoj“. Daruj ho dnes zvláště Svaté zemi!

Zdroj: RadioVaticana

Zobrazeno 998×

Komentáře

Terrence

mír je ideálním stavem, avšak Izraelci si sou vědomi, že pokud projeví slabost a budou tolerovat otevřenou agresi, jakou je ostřelování jejich území, tak se dříve či později opět dostanou do otevřené války s arabským státy... Jejich počínání plně chápu...

davidCh

Přidávám se modlitbám, protože ten konflikt má více duchovní rozměr než si možná připouštíme. Modleme se i za křesťany, kteří tam žijí, aby nebyli tak znepřátelení. Aby naopak byli světlem a svědectvím o smíření všem ostatním - Židům i Palestincům.

Hugo-Baskerville

Dobrý nápad.

Denisa Švachová

taky se přidávám k modlitbám to je strašné co se tam děje...

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio