1. Seženeme asi 1kg opravdu co nejlibovějšího bůčku, opereme, vložíme do hrce s vodou /2l/, osolíme, přidáme 12 stroužků česneku, 5kuliček černého pepře, 5 bobkových listů a vaříme skoro do měkka
2. nachystáme pastu: 15stroužků česneku vylisujeme, přidáme 1 lžíčku mletého pepře, 1 lžíčku kari koření, 1 lžíčku mleté sladké papriky, 1 lžíčku grilovacího koření, 1 lžíčka soli, 1 polévková lžíce worčestrové omáčky, 2polévkové lžíce sojové omáčky - umícháme
3. uvařené maso vyjmeme a ještě horké potřeme ze všech světových stran česnekovou pastou /vypadá jako blátíčko, ale nebojte/
4. takto voňavý, leč nevzhledný bůček zabalíme pečlivě do alobalu a necháme při pokojové teplotě vychladnout a pak jej vložíme na 7dní do ledničky /já ho pro jistotu popíšu výstražnou tabulkou: nejíst do urč. data !!!/
5. a sedm dlouhých dní bůček odpočívá v chladu a kořením "proleží"
6. aby se mohl vyjmout, nakrájet a naservírovat ... s čerstvým chlebem, hořčicí, okurkou aj. a pivem nebo vínem...
/někdy bod 5. není stoprocentně dodržen, ale nevadí to/
POZOR: vodu z bůčku po vaření přecedím, doplním zeleninou, vejcem- vynikající polévka, která má neuvěřitelné grády...
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.