pikantní bůček za studena

22. 9. 2008 20:49

1.  Seženeme asi 1kg opravdu co nejlibovějšího bůčku, opereme, vložíme do hrce s vodou /2l/, osolíme, přidáme 12 stroužků česneku, 5kuliček černého pepře, 5 bobkových listů  a vaříme skoro do měkka

 

2. nachystáme pastu:  15stroužků česneku vylisujeme, přidáme 1 lžíčku mletého pepře, 1 lžíčku kari koření, 1 lžíčku mleté sladké papriky, 1 lžíčku grilovacího koření, 1 lžíčka soli, 1 polévková lžíce worčestrové omáčky, 2polévkové lžíce sojové omáčky - umícháme

3. uvařené maso vyjmeme a ještě horké potřeme ze všech světových stran česnekovou pastou /vypadá jako blátíčko, ale nebojte/

4. takto voňavý, leč nevzhledný bůček zabalíme pečlivě do alobalu a necháme při pokojové teplotě vychladnout a pak jej vložíme na 7dní do ledničky /já ho pro jistotu popíšu výstražnou tabulkou: nejíst do urč. data !!!/

5.  a sedm dlouhých dní bůček odpočívá v chladu a kořením "proleží"

6. aby se mohl vyjmout, nakrájet a naservírovat ... s čerstvým chlebem, hořčicí, okurkou aj.  a  pivem nebo vínem...

 /někdy bod 5. není stoprocentně dodržen, ale nevadí to/

POZOR:  vodu z bůčku po vaření přecedím, doplním zeleninou, vejcem- vynikající polévka, která má neuvěřitelné grády...

 

 

Zobrazeno 5233×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio